Coaching

Je kunt pas de juiste vraag stellen als je niet bang bent voor het antwoord.

Leiders staan alleen in hun werk.

Per definitie.

De kracht van de leider is dat hij of zij dit alleen-zijn wil en kan verduren.

Over Coaching

‘Alleen staan’ is In mijn jarenlange ervaring als coach van leiders, in ieder coachingstraject een thema. Leiders staan per definitie alleen in hun werk. De vraag die op de een of andere manier altijd terugkomt, hoe je als leider de moed en de wil opbrengt om hiermee om te gaan in je werk.

Ik coach je op een scherpe, oordeelloze manier. Ik ben een goede luisteraar en kan juist daardoor andere perspectieven op jouw professionele verhaal formuleren. Andere perspectieven maken dat je je eigen overtuigingen en gedachten aan een onderzoek kan onderwerpen en kijken of je zo op een andere manier naar je werk kan kijken en je gedrag aanpassen. 

Mijn aanpak is creatief en afhankelijk van de vraag op dat moment: zo weven we steeds nieuwe verhalen die voorheen nog niet bestonden.

Wil je weten of we bij elkaar passen? Een vrijblijvend intakegesprek (telefonisch of in persoon) van een half uur is altijd mogelijk!

Jan Heesakkers,

directeur basisschool

“Je coaching zorgt ervoor dat mensen weer ‘heel’ worden. Alle facetten van de persoon mogen er zijn, zowel de lichte als de donkere kanten. Ik huur jou in vanwege je invoelend vermogen, de manier waarop je afstemt op degene die je coacht. Je blijft integer, terwijl je de kritische of confronterende vragen niet schuwt. Je hebt een creatieve aanpak.”

Astrid,

lid managementteam

“Claudine benadert het verhaal dat je vertelt vanuit verschillende invalshoeken. Ze doet dat op een scherpe manier. Heel interessant en vernieuwend. Dat maakt dat vastgelopen gedachten of patronen weer open komen te liggen.

Van daaruit komen er nieuwe mogelijkheden bovendrijven. Ze maakt gebruik van metaforen die bij je passen. Het herinneren of oproepen van deze metaforen in bepaalde situaties in de praktijk maken je bewust en de handvatten helpen om jezelf richting te geven.

De persoonlijke benadering en intensieve gesprekken; het is me als zeer bijzonder bijgebleven. Ik ben dankbaar dat Claudine op mijn pad is gekomen.”

Mike Herni

teamleider ROC Zadkine

“Je directheid sprak mij erg aan, waardoor ik vaak naar mijzelf moest kijken en de vraag beantwoorden: is dit wat ík wil? Voelt dit OK?’

Wat ik erg waardeer is dat je niet alles teruglegt, maar dat je ook inhoudelijk meedacht om bepaalde zaken helder te krijgen. Alles is besproken en ja, ik ben er anders door geworden. Alles was en is bespreekbaar met Claudine. Altijd denken in oplossingen!’

Peter Baudoin

teamleider samenleving, gemeente Asten

Wij zijn erg enthousiast geraakt door de kracht waarmee storytelling medewerkers raakt, betrekt en verbind. Jij hebt het vermogen om direct rust en vertrouwen te wekken, nodig om persoonlijke verhalen te kunnen vertellen. Je gebruikt de emoties die dit oproept om mensen te verbinden. Omdat je begint met het vertellen van jouw verhaal en je hierbij kwetsbaar opstelt, ontstaat bij de de medewerkers direct openheid en bereidheid om hun verhaal te delen’.